HERFST 2024 INTERIEURTRENDS


De zomer en ook het warme weer is voorbij. De herfst en kou is in aantocht. Daarom kunnen we gaan kijken naar de herfst trends van 2024. Zo zou je je huis een kleine glow up kunnen geven voor de herfst. 

kleuren herfst 2024

De kleuren die je deze herfst veel gaat zien zijn warme tinten en aarde tinten

wat zijn warme tinten?

Warme tinten zijn kleuren die een gevoel van warmte en comfort oproepen, vaak geïnspireerd door natuurlijke elementen zoals de zon, aarde, en herfstbladeren. Denk aan kleuren zoals terracotta, diep oranje, warm rood, goudgeel, en zachte bruintinten. Deze kleuren geven interieurs een gezellige, uitnodigende sfeer, perfect passend bij het najaar. In de herfsttrends van 2024 zie je veel van deze tinten terug, vaak gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en wol, om een warme en rustgevende ambiance te creëren in huis

 

 

SHOP THE PAINT

PAINT Sand 4L

 

 

 

 

 

 

wat zijn aarde tinten?

Aardetinten zijn natuurlijke, neutrale kleuren die ontleend zijn aan de aarde en natuur. Voorbeelden zijn warme bruintinten, zachte beiges, olijfgroen, taupe, en kleitinten. Deze kleuren geven een interieur een rustgevende, harmonieuze uitstraling en brengen een gevoel van balans en verbondenheid met de natuur. In de herfsttrends van 2024 worden aardetinten veel gebruikt in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, leer en steen, wat zorgt voor een serene, maar warme en knusse sfeer in huis.

texturen herfst 2024

De texturen die je deze herfst veel gaat zien zijn: Boucle, Pony, Rattan. 

Wat is Boucle?

Bouclé is een textielsoort die bekend staat om zijn karakteristieke, lusachtige structuur. Het wordt gemaakt van garen dat onregelmatig geweven is, waardoor het een zachte, wollige en tactiele uitstraling krijgt. We zien bouclé veel terug in meubels zoals fauteuils, banken en kussens, vanwege de warme en knusse sfeer die het oproept. Deze stof voegt een gevoel van luxe en comfort toe aan interieurs en past perfect bij de seizoensgebonden focus op gezelligheid en cocooning.

 

studio198.com (pinterest)

 

Wat is Pony?

Pony, in de context van interieurdesign, verwijst naar een zachte, harige textuur die doet denken aan de vacht van een pony. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in accessoires zoals kussens, plaids, of bekleding voor stoelen. Pony zorgt voor een luxe, warme uitstraling en voegt een speels, tactiel element toe aan het interieur. we zien pony terugkomen in combinatie met aardse kleuren en rijke stoffen, wat bijdraagt aan een knusse en verfijnde sfeer in huis.

 

Proluca interiors (pinterest)

wat is Rattan?

Rattan is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de rotanplant, een klimplant uit tropische regio's. Het wordt vaak gebruikt om meubels en woonaccessoires te vlechten, zoals stoelen, manden en lampen. Rattan is licht, duurzaam en heeft een mooie, warme uitstraling die perfect past in een rustiek of bohemien interieur. Rattan  wordt veel gebruikt om een natuurlijke, gezellige sfeer te creëren, vaak gecombineerd met andere organische materialen zoals hout en linnen.

decoratie herfst 2024

Deze herfst zien we een opkomst van creatieve en artistieke decoratie in het interieur. Art galleries komen tot leven in huis met opvallende kunstwerken en sculpturen die een persoonlijke touch geven. Rondingen en organische vormen zijn een groot thema, met meubels en accessoires die zachte lijnen volgen, zoals uniek gevormde spiegels die een speels en modern element toevoegen. Daarnaast spelen lampen een centrale rol; sculpturale verlichting en bijzondere ontwerpen zorgen niet alleen voor sfeer, maar fungeren ook als echte blikvangers in de ruimte.

Ethink Living (pinterest)

Studio Walls (pinterest)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.